hit counter
header

Waarom is het mediterraan dieet zo goed voor ons?

Als we denken aan een mediterraan dieet, denken we aan groenten, fruit, olijven en olijfolie, vergezeld van een glaasje wijn. Het mediterraan dieet van de mensen in het Middelandse Zeegebied is al duizenden jaren oud.

De laatste 50 jaar hebben wetenschappers zich toegelegd op het bestuderen van dit dieet. Het gezonde mediterraan dieet zou immers efficiënt zijn in de bestrijding van obesitas en diabetes type 2. Dat is waarschijnlijk te danken aan het hoge verbruik van plantaardig voedsel, vis en olijfolie.

Het dieet, dat rijk is aan fruit, groenten, noten, bonen en zaden, is een goede bron van antioxidanten, micronutriënten, vitaminen en mineralen die je beschermen tegen kanker, hartziekten, Alzheimer en andere aandoeningen. De onverzadigde vetten, die aangetroffen worden in  avocado, vis en olijfolie, werken ontstekingsremmend en verminderen het risico op ziektes als kanker, beroertes en hartziekten. Het mediterraan dieet is rijk aan vetten, maar dan wel onverzadigde vetten.Een vezelrijk mediterraan dieet vertraagt de spijsvertering en voorkomt grote schommelingen in de suikerspiegel.

Als je het Middelandse Zeegebied bezoekt, zul je merken dat de locals zorg besteden aan hun maaltijden en graag en lang tafelen.

Gewicht verliezen met een mediterraan dieet

Zoals uit al het bovenstaande blijkt, is een mediterraan dieet ideaal om gewicht te verliezen. Kies in het vervolg  vooral voor volkorenproducten, vis, gevogelte, noten en groenten om aan je proteïnebehoefte te voldoen. Sla veel groenten in en gebruik olijfolie in plaats van boter.

Toch moet  je ook op de calorieën en hoeveelheden blijven letten. Olijfolie mag dan wel goed zijn voor het hart, maar bevat nog altijd 120 calorieën per eetlepel. Hetzelfde geldt voor alcohol. Een glaasje per dag voor de vrouwen of twee glazen voor de mannen moet ruimschoots volstaan!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *